Hoppa till sidans innehåll

Varje dag..


 Rutinerna i stallet

 

06:30 Morgonfodring 

 

08:00 Alla hästar får gå ut i hagen. Ridskolehästarna är uppdelade i 2 olika grupper, ponnierna går tillsammans och ridhästarna går tillsammans. Dessa släpper vi så de själva går ut i hagen. Privathästarna däremot leds ut en och en. Majoriteten av privathästarna går ensamma men det finns några som går två och två.

 

09:00-11:00 Nu mockas det! Alla ridskolespiltor och boxar mockas av personalen, här lägger man också in maten som de ska få när det kommer in.

 

11:30 Vädret avgör lite vilken tid vi tar in våra ridskolehästar. Har de regnat kan man ta för vana att de har rullat sig i leran och måste gå in runt halv tolv men om vädret är fint kan de få komma in strax efter tolv.

 

12:00 Nu ska ALLA hästar skötas om. Alla hästar sköts om på något sätt, endera duschas de eller så blir de ordentligt ryktade och får urkratschade hovar. Detta för att vi vill ha god kännedom om våra ridskolehästar. Vi kontrollera noga efter eventuella skador och hur alla hästars ben känns för att vi i god tid ska få reda på om hästen mår dåligt på något sätt.

 

13:00 Utbildning av våra ridskolehästar! Våra tre ridinstruktörer rider vissa av våra hästar i utbildningssyfte. De har ett speciellt veckoshema så de vet vilka hästar de ska rida. Ibland tömkörs de också. Allt detta för att vi skall få så trevliga, välridna och lydiga hästar för alla våra elevers och för hästarna skull.

 

14:00 Nu fodras efermiddagsmat! Alla hästar gnäggar så fort Anna kommer in genom dörren!

 

15:00 Per Arne och någon av ridlärarna tar in de privata hästar som är kvar ute. Ridinstruktörerna arbetar efter 14,00 på kontoret med att förebereda lektionerna. Här görs dagens hästlistor, de tar emot avbokningar och sätter in folk som vill rida igen. Denna tid är säkrast att ringa om man vill ha tag på någon av instruktörerna då det nästan alltid är någon som är tillgänglig!

 

15:30-21:00 Beroende på vilken dag det är men häromkring hålls kvällens lektioner. Våra ridskolehästar går oftast 2-3 lektioner var je dag och de får alltid gå in mellan lektionerna så de får chans att dricka vatten.


ca 21:00 Kvällsfodring.

 

Så här ser dagarna ut för våra ridskolehästar!

Uppdaterad: 09 MAJ 2014 21:35 Skribent: Sandra Diekmann

SAMARBETSPARTNERS

Logotyp Sandvikens kommun

 

 Logotyp Sandvikenhus

SISU samverkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Storvik Ovansjö RK - Ridsport
Ovansjövägen 212
81293 Kungsgården

Kontakt:
Tel: 029037661
Fax: 029037662
E-post: This is a mailto link

Se all info