Hoppa till sidans innehåll

Storvik Ovansjö RK


 

Historik

Klubben bildades 1973 och hade då sin anläggning i Bro, Storvik. Till en början var vi 50 medlemmar och hade 8 lektionshästar. Stallet blev blev så småningom utdömt, men eftersom intresset för klubben var stort, fick vi stöd från kommunen och hjälp med att finna plats för en ny och större verksamhet.Vår fina anläggning hittar man sedan 1994 i Kungsgården som ligger mellan Storvik och Sandviken. 

 

Verksamheten
Vi är stolta över att vara den första och hittills enda ridskolan i Gävleborg som är godkända som som en kvalitetsmärkt ridskola av Ridsportförbundet! Idag har vi 3 ridlärare som genomför runt 40 lektioner i veckan. I stallet finns det plats för 38 hästar som sköts om av våra tre stallskötare. För närvarande står här 22 ridskolehästar, ponnies och stora, samt 15 privathästar. Vi har också 4 uteboxar som vi bland annat använder som uppstallning när vi anordnar tävlingar. 

 

Stall
Stallet har många bekvämligheter. Här finns det 2 sadelkamrar, en för ridskolehästarna och en för privathästarna. Tvättstuga med tillång till att tvätta täcken och vojlockar. 3 stycken uppbindningsplatser varav 2 med tvätt och dusch möjligheter. Utanför varje spilta är det ordnat så man kan vända alla ridskolehästar och spänna fast  dem medan man borstar eller sadlar.

 

Cafeteria och läktare
Till övervåningen kan man komma både med hiss (för äldre och handikappade) och trappor, både direkt utifrån och från stallet. På övervåningen som är varm och ombonad finns administrationslokaler för ridhuspersonalen, teorisal, tävlingssekreteriat, ombytesrum med klädskåp och dusch.

Här finns också cafeterian som hålls öppen av våra medlemmar enligt ett schema som sträcker sig över hela terminen. Köket är alltid tillgängligt för ridskolans medlemmar om man t ex vill micra en pizza, eller kanske koka gröt på spisen. Kravet är enkelt, städa efter dig bara.

 

Ridbanor inne och ute
Ridhuset delas till vardags upp i två ridbanor. Det ger möjlighet att hålla två lektionsgrupper i gång samtidigt. Ridhuset har också både såväl av praktiska skäl som ur säkerhetssynpunkt försetts med rejäla portar på varje gavel.

 

Under 2016 fick vi en ny stor uteridbana med belysning. 

I hagarna, runt ridhuset, går hästarna ute året runt. På sommaren då hästarna har sommarlov går de i grönbete på ängar som ligger i anslutning till ridanläggningen.

 

Uppdaterad: 08 JAN 2020 17:42 Skribent: Anneli Åberg

SAMARBETSPARTNERS

Logotyp Sandvikens kommun

 

 Logotyp Sandvikenhus

SISU samverkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Storvik Ovansjö RK - Ridsport
Ovansjövägen 212
81293 Kungsgården

Kontakt:
Tel: 029037661
Fax: 029037662
E-post: This is a mailto link

Se all info