Hoppa till sidans innehåll

Smitta i närområdet

14 FEB 2019 10:07
Just nu härjar flera olika hästsjukdomar runt om i Sverige och det förekommer även i närområdet. Därför ber vi nu alla våra medlemmar att vara noga med smittskydd. Klicka på länkarna för vidare info om smittskydd!
  • Uppdaterad: 14 FEB 2019 10:07

 

Vad innebär smittskydd:


* Om du vistas i flera olika stall, var noga med att byta kläder. Tvätta kläderna i minst 60 grader och rengör utrustning med t.ex. virkon mellan besöken i de olika stallen.

* Tvätta och sprita händerna när du kommer till stallet och när du åker hem. Det finns tvål och handsprit på toaletterna.

* Innan du kommer hit med din häst, se till att den och dess stallkompisar är friska OCH har varit friska de senaste 3 veckorna. Vid misstanke om smitta hos din eller någon häst i stallet (så som feber, hosta eller näsflöde) ber vi dig att stanna hemma med din häst.

* När du är i ridhuset och rider, lägg INTE utrutsning och kläder på sargen. Lämna det i bilen eller lägg dem i en medhavd kasse. Detta för att skydda dig och din häst.

Vi hoppas att smittorna i länet ska avta så snart som möjligt. Fram till dess är det nogrannheten med smittskydd som håller smittan nere. Detta är förstås något vi alltid ska tänka på.

Vill du läsa mer?

https://hastsverige.se/hastens-miljo/smittskydd/

https://www.sva.se/djurhalsa/hast/smittskydd-hast

http://www.e-magin.se/paper/qv72ppmc/paper/52#/paper/qv72ppmc/52

Skribent: Anneli Åberg
Epost: This is a mailto link

SAMARBETSPARTNERS

Logotyp Sandvikens kommun

 

 Logotyp Sandvikenhus

SISU samverkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Storvik Ovansjö RK - Ridsport
Ovansjövägen 212
81293 Kungsgården

Kontakt:
Tel: 029037661
Fax: 029037662
E-post: This is a mailto link

Se all info